Classic Header

Top Ad

//

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ραπτόπουλο Αγράφων

  Βρίσκεται σε υψόμετρο 880 περίπου μέτρων στους πρόποδες του βουνού Τσούκα (1475μ). Απέχει από την έδρα του Δήμου, το Κερασοχώρι 45χιλ. και...

 

Βρίσκεται σε υψόμετρο 880 περίπου μέτρων στους πρόποδες του βουνού Τσούκα (1475μ).


Απέχει από την έδρα του Δήμου, το Κερασοχώρι 45χιλ. και από το Καρπενήσι, την πρωτεύουσα του Νομού 90 χιλ.


Βρίσκεται στο Β.Δ. τμήμα του Νομού Ευρυτανίας. Είναι κοντά στα όρια των Νομών: Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας και Καρδίτσας με τους οποίους και επικοινωνεί. Φυσικό όριο με το Νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι ο Αχελώος ποταμός όπου υπάρχει και το περίφημο πέτρινο γεφύρι της Τέμπλας το οποίο κτίστηκε το 1911.


Περιβάλλεται από τις Τοπικές Κοινότητες: Λιθοχωρίου, Λεπιανών, Νέου Αργυρίου, Πρασιάς και Κέδρων.Πριν την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», ήταν έδρα του Καποδιστριακού Δήμου Ασπροποτάμου, όπου σήμερα λειτουργούν ΚΕΠ και άλλες υπηρεσίες του Δήμου.
Αποτελείται από τους οικισμούς: Ραπτόπουλο, Κάτω Ραπτόπουλο, Συγκέρι, Παλιοχώρι, Πουλιάνα, Τσερνόκα, Κεραμαριά, Μουτσιάρα και Ιτέα.


Απέναντι από το χωριό υψώνεται το πυκνό ελατόδασος Τσούκας με τις αιωνόβιες καστανιές, από τα μεγαλύτερα της Ευρυτανίας.

Η πλατεία



Αγία Παρασκευή




Μνημείο Πεσόντων

Δημοτικό σχολείο


Ιατρείο


Ξενοδοχείο




Φούρνος





Μονοπάτι












Λέγεται σύμφωνα με τους ντόπιους, ότι το χωριό πήρε το όνομά του από έναν ράπτη που λέγονταν Ραπτόπουλος και είχε έρθει στο χωριό από την Ήπειρο.

Αγία Τριάδα


Κάτω Ραπτόπουλο

Αγία Βαρβάρα

Σχολείο

Πηγή:Δ.Αγράφων