Classic Header

Top Ad

//

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μεγάλη επιτυχία για τη 14η Γιορτή Χωριάτικης Πίτας στη Φουρνά Ευρυτανίας

  Οι παραδόσεις, η ιστορία μας και η αγροτοδιατροφική μας κληρονομιά, αποτελούν έναν σημαντικό πυλώνα του πολιτισμού και του περιβάλλοντος σ...

 


Οι παραδόσεις, η ιστορία μας και η αγροτοδιατροφική μας κληρονομιά, αποτελούν έναν σημαντικό πυλώνα του πολιτισμού και του περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2024 στην Ιστορική Φουρνά της Ευρυτανίας, πραγματοποιήθηκε η 14η γιορτή πίτας, μια απόλυτα επιτυχημένη πολυθεματική εκδήλωση, αφιερωμένη στα προιόντα που παράγει ο τόπος, όπου οι γεύσεις και τα αρώματα της εξοχής συναντήθηκαν με την κοινωνία, την παράδοση και τον πολιτισμό.

Η πολιτιστική και περιβαλλοντική εκδήλωση, ξεκίνησε με καλωσόρισμα-χαιρετισμό από την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών ΔΕ Φουρνάς Ευρυτανίας κα Γκαρίλα Γεωργία και συνεχίστηκε με χαιρετισμούς από τον πρόεδρο  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδος κο Σουλιώτη Νικόλαο, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φουρνάς κο Τσιώλη Βασίλειο και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Λεπενιωτών κο Ρέλλια Βάιο. Επίσης χαιρέτισαν, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κος Χρήστος Κακκαβάς, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κος Τασιός Αριστείδης και Καλαντζή Κατερίνα καθώς και η βουλευτής Ευρυτανίας κα Οικονόμου Θωμαίς.

Κατόπιν το λόγο έλαβε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Ευρυτανίας και Μέλος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κα Φλέγκα Σοφία που εισηγήθηκε με το ενδιαφέρον θέμα «Το Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό».

Κατόπιν το μουσικοχορευτικό θέαμα με πρωταγωνιστές τον Δημοσθένη Αθανασίου και τον γιο του Θανάση, καθήλωσε το παρευρισκόμενο κοινό στέλλοντας το μήνυμα ότι «Η μουσική, είναι για όλους»

Ακολούθησαν αναμνηστικά δώρα και κεράσματα από το Σύλλογο Γυναικών Φουρνάς, ενώ την διασκέδαση ανέλαβε μια εξαιρετική ορχήστρα, με τους Θοδωρή Μάκκα, Ρούλα Τουραλιά & Νίκο Αρβανίτη να μαγεύουν με τις φωνές τους κι ο Δημοσθένης Στεργιάννης με το κλαρίνο του,  ξεσήκωσαν το πολυπληθή κοινό που κατέκλεισε την πλατεία σε ένα μεγάλο γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πλήθος κόσμου, επισκέπτες του χωριού αλλά και κάτοικοι από τα γύρω χωριά, πλημμύρισαν την πλατεία, δημιουργώντας μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα.

Η 14η Γιορτή Πίτας, αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή, αναδεικνύοντας την ομορφιά της παράδοσης και την φιλοξενία των κατοίκων της Φουρνάς Ευρυτανίας!

Την εκδήλωση συντόνισε η κα Χαρίτου Παρθενία πρόεδρος της ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ